Bestill et foredrag med Steinar Vadla Risa

📌 Skal du ha arrangere seminar, et frokostmøte, ledersamling eller gjennomføre et «kick off»?  Et foredrag om kriminalitetsbildet vil engasjere, fordi hverdagskriminalitet utfordrer næringslivet, og vårt samfunn.

Hvordan påvirker kriminalitet din region ❓

Ønsker du bedre lønnsomhet og økt bruttofortjeneste i din bedrift ❓

Trygghet er avgjørende for kundeopplevelsen på et kjøpesenter. Å skape en trygg oase for kunder, og medarbeidere er viktig. På flere kjøpesenter er det en utfordring i dag.

Kriminalitet fører til en økonomiske belastning for bedrifter og næringsliv. Det kan forebygges.

Ta kontakt, så vil foredragsholder Steinar Vadla Risa gi et usminket bilde. Ring tlf. +47 90 75 58 11, eller epost steinar@bysheriffen.no

Kriminalitet koster næringslivet dyrt.  Å sette fokus på forebyggende tiltak er et tema som angår de fleste organisasjoner.  Jeg har flere aktuelle foredrag og tyverikurs som gir en merverdi.

Her er noen av mine foredrag som næringslivet etterspør, når kriminalitet, svinn, trygghet, sikkerhet kommer på radaren.

1. Kriminalitet påvirker omdømmet til et kjøpesenter, og et sentrumsområde.

Vil du forbedre ditt kjøpesenters omdømme? Da må du ha en oppdatert strategi.

Fokus på sikkerhet og trygghetstiltak er viktig for næringslivet. Å forebygge kriminalitet er noe gårdeiere og handelsnæring bør ta større ansvar for. Fordi dagens politi og påtalemyndigheter ikke strekker til.

Får kriminalitet fotfeste vil det koste dyrt og skader omdømmet.

Jeg forteller hvilke trygghetstiltak som effektivt forebygger og redusere kriminaliteten for kjøpesenterbransjen.

Et kjøpesenter er vår tids kirkebakke, et lokalt samlingssted. Da bør den sosiale arena være trygg å frekventere.

Kriminalitetsbildet for Osloregionen er i endring. Det er ikke i en positiv retning. Andre norsk byer halser etter.

Vil du vinne kampen i ditt lokalmiljø?

Her noen oppslag som viser hvilke utfordringer et kjøpesenter kan ha.

Les, Involvering og bevisstgjøring for å få ned svinnet på Strømmen Storsenter

Se TV innslaget «Brotsplats Nordstan» – så ser vardagen ut  Når kriminalitet inntar et kjøpesenter.

Les. Gutter fra kriminelt ungdomsmiljø forbys opphold på kjøpesenter

LesTar tyver på fersk gjerning nesten hver dag. Mange skjønner ikke konsekvensene.

2. Tyveri er dårlig butikk. 
Å ha en utro tjener i rekkene, er dårlig butikk.  Interne svinnkilder må avsløres og stoppes.

Har du gode sikkerhetsrutiner, ansettelsesrutiner og kontrollrutiner? Det er viktige bestanddeler i svinnforebyggende arbeid. Tyveri og underslag utført av egne ansatte, er en utfordring som må tas på alvor. Svinn kan forkomme i flere ledd, uansett hva slags virksomhet du driver. Interne svinnkilder oppstår når bedriften har mangelfulle rutiner.

Med «Svinnhjulet» som veileder forteller Steinar hvordan du kan avsløre svinnkilder med god svinnkompetanse. Vil du øke bruttofortjenesten i din butikk?

​Engasjerende og inspirerende foredrag, sier flere tilhørere. Klar tale, tydelig, motiverende mener andre. 

3. God service forebygger butikktyverier.
Vil du forhindre butikktyveri? Da må butikkmedarbeidere få opplæring og kunnskap som kan forebygge tyverier. Butikktyven er utspekulert i sin framferd. Jeg viser hvilke metoder, og hjelpemidler tyven bruker.

Oppmerksomhet er positivt overfor uærlige personer. De går. Ærlige folk setter pris på oppmerksomhet. De handler. Du får dobbelt opp, Mer salg – mindre tyverier. Det gir bedre bunnlinje. BESTIL svinnkurset – Stop butikktyven.

Les, Butikkjeden 𝐍𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥 plages av unge butikktyver. 

Les, Avslører tyvenes frekke metoder. Butikktyven kan være utspekulert og kreativ.

LesAlle kjenner en butikktyv.

4. Tyveri på timeplanen.

Mange tenåringer stjeler før de debuterer og eksperimenterer med «voksne ting». Det er min ærbødige påstand etter et langt liv med å fakke butikktyver. Jeg har pågrepet tusenvis av tenåringer som ikke skjønner forskjellen av mitt og ditt. På skolen lærer de mye, men lite om konsekvensene av å stjele, eller å kjøpe tyvgods.

Tyveri på timeplanen er et foredraget som er godt egnet for elever i skolen, men også foreldre har noe å lære. Kunnskap om konsekvenser har en oppdragende effekt.

5. Trene på uønskede situasjoner- konflikthåndtering – ranskurs.
Vil du unngå at uønskede situasjoner kan bli en traumatisk påkjenning for dine medarbeidere? Å bli utsatt for ran og truede situasjonen er dessverre en del av det trusselbilde næringslivet har. De som arbeider i «frontlinjen» bør trene på ulike scenario. Det har en forebyggende effekt og bør inngå i bedriftens HMS arbeid.

Gjennom praktiske øvelser og bruk av filmsnutter, får dine medarbeidere trening i å handtere ulike konfliktsituasjoner. Er din bedrift i risikosonen

6. Knivstikking, økt våpenbruk, og ungdomskriminalitet.

Vi hører om økt ungdomskriminalitet, om ran, og mer fysisk vold blant barn og unge. I Oslo er det en dobling av knivstikkinger, og en markant økning andre steder i Norge. Trafikknutepunkt, tog, t-bane, busstasjoner, og kjøpesenter er spesielt utsatte. Gjør det noe med omdømmet? Hvordan påvirker det kundeopplevelsen? Hva bør næringslivet stille opp med? Hvilken strategi bør velges?

Jeg kommer med råd og tips om hvordan samhandling av ressurser kan gi økt trygghet og trivsel på et kjøpesenter og i et område.

7. Hvordan avsløre svinnkilder.

De fleste bedrifter i varehandelen kan halvere svinnet med målrettet arbeid. Det er min erfaring etter 30 år med svinnforebyggende arbeid. Å bruke svinnkompetanse aktivt kan ha stor betydning for lønnsomheten. Svinn er tap av verdier som følge av butikktyveri, underslag eller dårlig sikkerhetsledelse. Svinn skyldes hovedsakelig manglende kompetanse, dårlige rutiner og kriminalitet.

Jeg benytter «Svinnhjulet» i opplæringen, og gjennomgår varens farefulle ferd gjennom bedriften. Hvordan redusere svinn og avsløre svinnkilde? God svinnkompetanse kan læres på vårt kurs.

​Engasjerende og inspirerende foredrag, sier flere tilhørere. Klar tale, tydelig, motiverende mener andre. Det er noen av de hyggelige tilbakemeldinger vi får.

Bestill et foredrag som piffer opp seminaret ditt. (klikk på  bildet)

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT

“Vil du har et oppdatert foredrag for deg, dine ansatte og kunder? Ring meg på 907 55 811 for en hyggelig prat”.

Les artikkelen om Rusta Norge. Viktig å sette en sikkerhetsstandard.

Les mer om sivile vektere i denne artikkelen: Sivilt vakthold – Et undervurdert sikkerhetstiltak.

Les artikkelen om ungdom og butikktyveri. Merkevarepresset