Bestill et foredrag med Bysheriffen.

Ønsker du økt lønnsomhet i din bedrift ❓ Skal du ha ledersamling eller gjennomføre et «kick off» ❓ Et foredrag om kriminalitetsbildet vil engasjere, fordi hverdagskriminalitet utfordrer næringslivet, og vårt samfunn.

Vær årvåken! Blir din bedrift utsatt for kriminalitet går det utover inntjeningen. Hvem vil ha dårlig bunnlinje ❓ 

Trygghet og trivsel betyr mye for kundeopplevelsen på et kjøpesenter. Å skape en trygg oase for kunder, og medarbeidere er svært viktig. På flere kjøpesenter er det en utfordring i dag.

Ønsker du å forebygge den økonomiske belastning kriminalitet fører til ❓

Kjøper du effektive kontrolltjenester ❓

✅ Vi anbefaler at du oppgradere din bedrifts svinnkompetanse og sikkerhetsledelse. Det øker lønnsomheten i næringslivet.

Ta kontakt, så vil foredragsholder Steinar Vadla Risa gi et usminket bilde. Ring tlf. +47 90 75 58 11, eller epost steinar@bysheriffen.no 

Kriminalitet påvirker næringslivet på en slik måte at det går utover kundeopplevelsen og en bedrifts inntjening. Å sette fokus på hvordan forebygge kriminalitet mot næringslivet er et tema som angår mange organisasjoner.  Vi har flere aktuelle foredrag og tyverikurs, som mange bedrifter har hatt godt nytte av. Vil du høre mer om det?  Her er noen av våre foredrag som næringslivet etterspør, når kriminalitet, svinn, trygghet, sikkerhet kommer på radaren.

LES OM Butikktyveri på timeplanen. Det var elevene på Helse- og oppvekstfag ved Strømmen videregående skole fikk et helt spesielt besøk – i samarbeid med Strømmen Storsenter.

1. Kriminalitet påvirker omdømmet til et kjøpesenter, og et sentrumsområde.

Vil du forbedre ditt kjøpesenters omdømme med fokus på sikkerhet og trygghetstiltak? Bør næringslivet, gårdeiere og handelsnæring ta større ansvar i å forebygge kriminalitet som trygger mennesker og verdier? Det er mye snakk om svenske tilstander. En del av utfordringene går på kriminalitet og mangel på trygghet der folk ferdes. Trygghet og trivsel betyr mye for kundeopplevelsen. Å skape en trygg oase for kunder, og medarbeidere er svært viktig. Et kjøpesenter er vår tids kirkebakke, et lokalt samlingssted. Da bør den sosiale arena være trygg å frekventere. Vær årvåken, sett inn svinnkompetanse og tiltak som gir god service, som fører til bedre kundeopplevelse. Kjøpesenterbransjen kjemper om de lojale og lokale kundene. Å redusere kriminalitet, gir bede bunnlinje og økt lønnsomhet for leietaker og gårdeier. Kriminalitetsbildet for Osloregionen er i endring. Det er ikke i en positiv retning.

Vil du vinne kampen i ditt lokalmiljø? Her noen oppslag som viser hvilke utfordringer et kjøpesenter kan ha.

Les, Involvering og bevisstgjøring for å få ned svinnet på Strømmen Storsenter

Se TV innslaget “Brotsplats Nordstan” – så ser vardagen ut  Når kriminalitet inntar et kjøpesenter.

Les. Gutter fra kriminelt ungdomsmiljø forbys opphold på kjøpesenter

LesTar tyver på fersk gjerning nesten hver dag. Mange skjønner ikke konsekvensene.

Når massiv kriminalitet inntar et kjøpesenter får du et omdømme problem. Vi gjennomgår dokumentaren om Nordstan, et svensk kjøpesenter. Det er avisen Expressen som har kartlagt omfanget av kriminalitet, og intervjuet politi, ansatte, og kunder på senteret. “Jag hade inte velat att mitt barn sprang här, säger polismannen”, “butiksägare har fått dödshot när han försökt stoppa snatterier, “Butiksanstellda blir sexuellt trakasserade”. Trygghet kan forebygges! Kontakt Bysheriffen for mer informasjon som trygger mennesker og verdier.

Les, Det er vanskelig å drive butikk når svinn og butikktyveri tar overhånd. I Sverige går debatten.

Les, Tyveri fra svensk handel øker. Har det relevans for Norge? 

Vil du øke omsetningen på ditt kjøpesenter? Har du et trygt og trivelig senter å tilby dine kunder, vil de komme oftere tilbake igjen. Slik fungerer kundeopplevelsen i praksis. Vi anbefaler at du legger kriminalitetsforebyggende tiltak inn i markedsplanen. Ta kontakt med foredragsholder Steinar Vadla Risa, så vil han vise hvilke verktøy du bør bruke.

Hvordan Charlottenbergs Shoppingcenter arbeider,  Med oppmerksomhet, kamera og varesikring får man ned s

2. Tyveri er dårlig butikk. 
Vær årvåken. Å ha en utro tjener i rekkene, er dårlig butikk. Er det svinnkilder internt må det stoppes. Har du svinnkompetanse som inneholder gode sikkerhetsrutiner, ansettelsesrutiner og kontrollrutiner? Har du innført effektive kontrolltjenester? Det er viktige bestanddeler i svinnforebyggende arbeid. Tyveri og underslag utført av egne ansatte, er en utfordring som må tas på alvor. Svinn kan forkomme i flere ledd, uansett hva slags virksomhet du driver. Interne svinnkilder oppstår ofte når svinnkompetanse i bedriften har mangelfulle rutiner og instrukser. Med «Svinnhjulet» som veileder forteller Bysheriffen hvordan svinnkompetanse brukes til å avsløre svinnkilder. Det gir bedre lønnsomhet for butikken. Kontakt foredragsholder Steinar Vadla Risa, om du vil øke bunnlinjen i din bedrift.

​Engasjerende og inspirerende foredrag, sier flere tilhørere. Klar tale, tydelig, motiverende mener andre. 

3. God service forebygger butikktyverier.
Vil du forhindre butikktyveri? Trenger dine medarbeidere ny kunnskap for å forebygge tyverier? Butikktyven er utspekulert i sin framferd. Bysheriffen viser hvilke metoder, og hjelpemidler tyven bruker. Jo mer vi ser og hjelper kunden, desto færre tyveri og svinn får bedriften. Oppmerksomhet er positivt overfor uærlige personer. De går. Ærlige folk setter pris på oppmerksomhet. De handler. Du får dobbelt opp, Mer salg – mindre tyverier. Det gir bedre bunnlinje. Kontakt med Bysheriffen om du vil avholde tyverikurs, forebygge, og redusere butikktyverier med god svinnkompetanse og effektive kontrolltjenester.

LesAvslører tyvenes frekke metoder. Butikktyven kan være utspekulert og kreativ.

Les, God service stopper butikktyver

 

4. Trene på uønskede situasjoner- konflikthåndtering – ranskurs.
Vil du unngå at uønskede situasjoner kan bli en traumatisk påkjenning for dine medarbeidere? Å bli utsatt for ran og truede situasjonen er dessverre en del av det trusselbilde næringslivet har. De som arbeider i «frontlinjen» bør trene på ulike scenario. Det har en forebyggende effekt og bør inngå i bedriftens HMS arbeid. Gjennom praktiske øvelser og bruk av filmsnutter, får dine medarbeidere trening i å handtere ulike konfliktsituasjoner. Ta kontakt med foredragsholder Steinar Vadla Risa om din bedrift er i risikosonen

5. Knivstikking, økt våpenbruk, og ungdomskriminalitet.

Vi hører om økt ungdomskriminalitet, om ran, og mer fysisk vold blant barn og unge. I Oslo er det en dobling av knivstikkinger, og en markant økning andre steder i Norge. Trafikknutepunkt, tog, t-bane, busstasjoner, og kjøpesenter er spesielt utsatte. Gjør det noe med omdømmet? Hvordan påvirker det kundeopplevelsen? Hva bør næringslivet stille opp med? Hvilken strategi bør velges? Bysheriffen kommer med råd og tips om hvordan samhandling av ressurser kan gi økt trygghet og trivsel i et område.

6. 9 måter å redusere svinn.

Det er vår erfaring at de fleste bedrifter i varehandelen kan halvere svinnet med målrettet arbeid. Å bruke god svinnkompetanse aktivt kan ha stor betydning for lønnsomheten. Svinn er tap av verdier som følge av butikktyveri, underslag eller dårlig sikkerhetsledelse. Svinn skyldes hovedsakelig manglende kompetanse, dårlige rutiner og kriminalitet. Vi benytter “Svinnhjulet” i opplæringen, og gjennomgår varens farefulle ferd gjennom bedriften. Hvordan redusere svinn og avsløre svinnkilde? God svinnkompetanse kan læres på vårt kurs.

​Engasjerende og inspirerende foredrag, sier flere tilhørere. Klar tale, tydelig, motiverende mener andre. Det er noen av de hyggelige tilbakemeldinger vi får.

Svensk Handel publicerar årligen en rapport om,  STÖLDER OCH ANNAT SVINN I SVENSKA BUTIKER 

Les,  Slik tester mannen med kofferten parfyme på Gardermoen

Svinnhjulet – Hvordan redusere svinn og avsløre svinnkilder

Bestill et foredrag som piffer opp seminaret ditt. (klikk på  bildet)

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT

Bysheriffen aka Steinar Vadla Risa – tlf. +47 90 75 58 11

Les artikkelen om Rusta Norge. Viktig å sette en sikkerhetsstandard.

Les mer om sivile vektere i denne artikkelen: Sivilt vakthold – Et undervurdert sikkerhetstiltak.

Les artikkelen om ungdom og butikktyveri. Merkevarepresset

Hvordan lommetyver tas på fersk gjerning.  Det er her «lederhosen» og spesialisering kommer inn.