Sivilt vakthold – et undervurdert sikkerhetstiltak

Et kjøpesenter som fakker butikktyver får et rykte på seg, om at sjansen for å bli tatt er stor. Det fører til at kjøpesenteret vil få færre butikktyver på besøk når sivilt vakthold blir etablert. Gjennomføres tiltaket som et supplement til det uniformerte vakthold, vil effekten bli svært god. Sivile vektere skaper uforutsigbarhet. Tyver blir pågrepet, anmeldt og overlevert politiet når tiltaket virker. Det liker ikke butikktyven. Vi anbefaler: Server tyven på et sølvfat til politiet.

Butikktyveri reduseres med sivilt vakthold

Et trygghetstiltak som fører til uforutsigbarhet er noe kriminelle miljøer ikke setter pris på i hverdagen. Sivile vektere glir inn i mengden av folk, og skal se uten å bli sett. De stikker seg ikke ut blant folk flest, når de går rundt iført vanlig klær. Når de kriminelle miljøer ikke ser hvor de sivile spanere oppholder seg, må de arbeide på en helt annen måte. Da er det de kriminelle elementer som stikker seg ut, og blir «synlige» for vektere og politi. Holdes disse miljøer borte, fra et lokalmiljø, skapes det en trygg oase der folk ferdes.

Se TV innslaget, Når kriminalitet inntar et kjøpesenter.

Les, Ved bruk av spesialsydde jakker rundstjal de taxfreebutikker. 

Hjelp til å fakke butikktyven?

For å etablere et tryggere handlemiljø, må vi starte der problemet oppstår, og deretter jobbe oss utover. Vi kaller det spiralmetoden, det å bryte den onde sirkel. Hvor er butikktyven og hva kan vi gjøre for å stoppe eller begrense dem? Da må butikktyven tas på fersk gjerning, anmeldes og overleveres til politiet. Det er derfor sivilt vakthold er så effektivt! Du kan gjerne rope på politiet, men det mest effektive er når næringslivet selv tar problemstillingen på alvor, og serverer tyven på et sølvfat til politiet.

Les, hvordan Strømmen Storsenter arbeider med trygghetstiltak.

Kartlegging av kriminelle miljøer

Vi anbefaler at tyveriene blir kartlagt. Hensikten er å avsløre svinnkildene, og iverksette tiltak for å fjerne dem.  Slike uroaksjoner gjør noe med de kriminelle miljøer. De unngår i større grad slike områder. De liker best å jobbe uforstyrret når de begår lovbrudd og stjeler. Blir sjansen for å bli avslørt og overlevert til politiet for stor, er det «dårlig butikk» for de kriminelle miljøer.

Les her, Ikea-ansatt (26) tiltalt for millionunderslag – satte pengene på egen konto

Kamerakontrollert område

I bekjempelsen av kriminalitet, tyverier, svindel og hærverk vil bruk at kamerakontrollert område være svært effektiv. Kameraovervåking installert på utsatte områder vil gi en dokumentasjon på hendelser og vise tydelig gjerningspersoner. Vi erfarer at politiet setter stor pris på slik dokumentasjon. Det blir vanskelig å snakke seg bort når bevisene er dokumentert på film.

Hvordan Charlottenbergs Shoppingcenter arbeider,  Med oppmerksomhet, kamera og varesikring får man ned svinnet.

Sivilt vakthold i Osloregionen

Vadla Trygghetsbyrå har erfaringen og kompetansen for å håndtere kriminalitet i Osloregionen. Vi er klare til å ta fatt på oppgaven sammen med våre samarbeidspartnere. Det vil spare næringslivet for penger. Stikkord er trygg handel og trygg lønnsomhet for næringslivet.

Les her, Miljonstölder vid köpcentret

Her en bloggpost, som viser hvilke utfordringer et kjøpesenter kan få om trygghetstiltak ikke tas på alvor.

Vårt fokus vil være å forebygge butikktyveri, avdekke svindel, avsløre lommetyveri, pin-kode snapping, ran, avdekke hærverk, forhindre kjøp/salg av narkotika etc.

Avdekkes modus til kriminelle miljøer, blir lokalmiljøet et bedre sted å være på. Det skaper en god atmosfære alle liker. Vi setter = tegn mellom trygghet og trivsel! 

Steinar Vadla Risa – tlf. +47 90 75 58 11

Følg oss på facebook, klikk her for å like

Du trenger ikke gå deg vill i jungelen av produkter og tjenester! Vi tar jobben med sikkerhetsledelse for deg. Overlat jobben til oss!

Les artikkelen om Rusta Norge. Viktig å sette en sikkerhetsstandard.

Ønsker du mer informasjon om trygghetstiltak? Ta kontakt.

Bestill et foredrag med Bysheriffen. Klikk på bildet.

 

 

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT