Åsted Norge – viktig i kampen mot kriminalitet

I TV-programmet «Åsted Norge» skal TV 2 jakte og konfrontere kriminelle og forsøke å løse nye og ukjente kriminalsaker. Gjerne med hjelp fra tips fra publikum. At programmet har høy oppslutning fra starten bør ikke overraske. Folk ønsker trygghet og trivsel der de ferdes. Det gjør noe med en når uhygge spres eller noen man kjenner blir utsatt for noe kriminelt. Hverdagskriminalitet er noe som opptar folk flest og som man gjerne vil ha oppklart. Åsted Norge har et fokus som trygger mennesker og verdier. Det liker tv-seere. 

Usikkerhet i folket skaper frykt og kan endre adferd. Oppfattes et område som farlig styrer vi unna, naturlig nok. Derfor er det så viktig når politiet eksponerer kriminelle på tv, slik at folket kan bidra med å få de ut av sirkulasjon. Bilder og filmsnutter av hendelser trigger nysgjerrigheten og skjerper oppmerksomheten til seerne og gjør «Åsted Norge» til god TV.

LesAvslører tyvenes frekke metoder. Butikktyven kan være utspekulert og kreativ.

LesTar tyver på fersk gjerning nesten hver dag. Mange skjønner ikke konsekvensene.

Se TV innslaget fra Nordstan i Gøteborg, Når kriminalitet inntar et kjøpesenter.

Tips til Politiet

Politiet er ofte helt avhengig av tips for å løse saker. «Åsted Norge» skaper en interesse og et engasjement som kan føre til oppklaring. For å opprettholde engasjementet til seerne må nødvendigvis TV 2 gjøre noen dramaturgiske grep, men dette er til å leve med så lenge det fører til tips som hjelper etterforskningen.

Politiforum: «Åsted Norge» har ført til 70 pågripelser.

Les. Gutter fra kriminelt ungdomsmiljø forbys opphold på kjøpesenter

Bestill et foredrag med Bysheriffen! 

Terskelen for å tipse politiet er høy i Norge. For høy vil mange mene. Det er bedre å tipse litt for mye. Politiet foretar uansett en kvalitetssikring på tips som kommer inn. Om «Åsted Norge» klarer å skape et engasjement og senke terskelen for å ringe inn til politiet, har programmet hatt effekt og vært en suksess.

Les om, Sivilt vakthold – et undervurdert sikkerhetstiltak

Tiltak bør komme tidlig

Når «Åsted Norge» forteller om trender i kriminalitetsbildet kan det bidra forebyggende. Økt fokus på utviklingstrekk gir mulighet for å starte et preventivt løp mot trygghet og trivsel tidlig. Tiltak i en tidlig fase er samfunnsøkonomisk og vil bidra til gode resultater.

LES Butikktyveri på timeplanen. Det var elevene på Helse- og oppvekstfag ved Strømmen videregående skole fikk et helt spesielt besøk – i samarbeid med Strømmen Storsenter.

Artikkel om, – God service stopper butikktyver.

Trygghetsfølelsen hos folk er viktig. Vi vet at når media begynner å fokusere på utfordringer, kommer fort politikerne og opinionen på banen. «Åsted Norge» er et program som kan føre til oppmerksomhet og debatt rundt kriminelle forhold som gjør at tiltak trygger mennesker og verdier kommer raskere i gang.

Les artikkelen«Når personer skytes, blir folk redde.»

Vi skal bli oppmerksomme på det som krenker oss, trår inn i vår intimsfære og gjøre oss utrygge. Det er viktig å ta tyren ved hornet før den får vokse seg stor og sterk. Et TV-konsept som «Åsted Norge» er viktig og vil forebygge gjennom informasjonen og oppmerksomheten den gir kriminaliteten.

Les om, PLIVO øvelsen på Strømmen Storsenter. De tar sikkerhet og trygghet på alvor!

Steinar Vadla Risa +47 90 75 58 11

Trygghetsrådgiver i Vadla Trygghetsbyrå, februar 2018,

Artikkel om, Svindlet jobben for en halv million

Les, KOPPESPILL-GJENG ER TILBAKE I OSLO

Unngå veske og bagasjetyveri? Les om karabinkrok-trikset.

Vil du slippe å gå deg vill i jungelen av produkter og tjenester? Vi tar jobben med svinnkompetanse og sikkerhetsledelse for deg. Overlat jobben til oss!

Ønsker du mer informasjon om trygghetstiltak? Ta kontakt.

Følg oss på facebook, klikk her for å like

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT