Koppespill-gjeng er i Oslo

Koppespill i Oslo

NÅ ER DE HER IGJEN. KOPPESPILL-GJENG ER TILBAKE I OSLO

Unge menn fra Øst-Europa som drar rundt i europeiske byer, og utøver «koppespill» Du tror du kan vinne, men den gang ei. Du blir lurt! Det er hele greien med spillet. Enkelt og greit, svindel og bedrageri. I kjølvannet av koppespillet blir det ofte borte lommebøker. Det er ikke tilfeldig. Det er som regel 8-10 unge menn som opererer sammen. Noen står rundt spillet, andre står i umiddelbar nærhet og observerer. Da blinkes ofrene ut, og vips tas lommeboken fra jakken, baklomme, eller vesken. Ofte forsvinner mobiltelefonen i samme slengen uttaler Steinar Vadla Risa i Vadla Trygghetsbyrå.

Koppespill – Enkelt og greit, svindel og bedrageri.

Fang oppmerksomhet, få skuelystne til koppespillet

Lørdag vandret Vadla Risa gatelangs i Oslo sentrum. Han skulle besøke Matstreif og Båter i sjøen. Av den grunn var det mye folk i området.  Ved rådhusplassen stilte plutselig en gruppe unge menn seg opp, og begynte å spille «koppespill».

Bestillet foredrag eller kurs med Steinar Vadla Risa

Starten er et skuespill de spiller for å få oppmerksomhet fra folk. Det er begynnelsen på noen intensive minutter hvor høylytt snakk tiltrekker oppmerksomhet, og som fører til at «noen» begynner å spille med.

Vær årvåken

Når det har blitt en del «skuelystne» begynner de andre kriminelle å trenge seg på forsamlingen. I slike situasjoner er det enkelt for fingerferdige kriminelle å plukke med seg lommebøker og mobiltelefoner. Slik reiser de kriminelle gjenger rundt i europeiske byer og stjeler fra folk.

Koppespillet tiltrekker seg skuelystne.

Politiet har tidligere advart mot koppespill.

Denne type kriminell adferd er ikke ny av dato. Det er et fenomen som dukker opp stort sett hvert år. Her er noen oppslag om koppespill fra 2018 og 2009.

abcnyheter, Politiet advarer: Organiserte kriminelle lurer publikum i «koppespill»

TV2, Det er ren svindel.

VårtOslo, Politiet advarer mot koppespill på gata. To menn pågrepet på Grønland

NRK, Rumenere tatt for koppespill – siktet for utførsel av 700.000 kroner

Aftenposten, Se opp for koppespill!

Koppespill har lange tradisjoner.

Ifl. Wikipedia så har tryllekunsten vært aktiv som underholdning gjennom mange hundre år. Disse trylletriks har også blitt benyttet av fingernemme kriminelle. Koppespillet er et utmerket opplegg for å svindle til seg penger, og lage en arena for lommetyveri sier Bysheriffen.

Når personer samles, og trengsel oppstår, er det enkelt å ta verdisaker fra folk.

Folk lar seg lure, hver gang.

At «noen» fortsatt lar seg lure av disse «tryllekunstnere», tilfeldig oppstilt på gata, sier noe om hvor naive folk kan være, uttaler Vadla Risa.

I disse dager holder gjengen til i Oslo sentrum. Vi håper at politiet er like effektiv denne gang som ved sist besøk koppebanden var i Oslo.

Det er viktig å få tatt gjengen på fersk gjerning, og sendt de ut av landet. Det gir et tydelig signal til et miljø vi ikke ønsker etablert i byen vår.

Steinar Vadla Risa, 8. september 2019

Bloggposten ble ble plukket opp av Nettavisen og deres friske meninger. Les artikkelen her: Koppespill-gjeng i Oslo

Les artikkelen: Lommetyveri er hverdagskriminalitet som krenker oss, trår inn i vår intimsfære og gjøre oss utrygge.  

Les hvorfor: Et kjøpesenter er en sosial arena og en viktig møteplass. Der bør det være trygt å frekventere.

Følg oss på facebook, klikk her for å like

9 måter å redusere svinn

Last ned oppskriften på hvordan du kan redusere svinn på ditt kjøpesenter eller butikkjede. Enkelte tiltak er svært effektive og har ingen kostnad.

LAST NED

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT