– Økning av sykkeltyverier

Flere bruker sykkel til mer enn fremkommelighet. Da prioriteres sykler som gir ekstra god trim og prisen blir deretter. Kriminelle liker at utstyret blir mer og mer eksklusivt og dermed lett omsettelig til høyest mulig pris. Statistikken med sykkeltyverier som det refereres til i artikkelen viser tydelig at sykler i Norge blir oppbevart på en lett tilgjengelig måte. Det er de kriminelle svært takknemlige for. Hvorfor hjelper det ikke å ta sykkelen inn?

Hvordan oppbevarer vi verdifulle gjenstander?

I Norge tar vi alt for lett på oppbevaring av verdifulle gjenstander. Årsaken er vår nedarva naivitet og godtroenhet. Kriminelle er vinnere med en slik situasjon. De trekkes til den krukka med mest honning. Slik er det bare når de skal velge steder for sine tyveritokter. De misbruker vår tillit. Det må vi snart ta inn over oss. Sykkeltyverier øker.

Bruk sykkelregisteret

Når det å anmelde eller registrere seg i sykkelregisteret føles bortkastet. Da må vi reorganisere dagens metoder. Holdninger til myndighetenes manglende prioritering kan gi følelse av maktesløshet. Vi ser det når politiet ikke prioriterer å etterforske det som betegnes som hverdagskriminalitet.

Alle har et ansvar for å sikre seg og sitt på en forsvarlig måte. Men hva hjelper det med flere og kraftigere låser, når tyvene fortsatt får gå fritt i vårt samfunn?

Slik dagens virkelighet er vil vi ende opp med enda større utrygghet og mer fysisk sikring. Det er en eskalerende og negativ spiral!

Hva forebygge tyverier?

Noe er skrekkelig galt når statistikken viser en økning år etter år. Hvor lenge skal dette foregå før vi tar rev i seilene?

Oppskriften er enkel. Tyvene må tas ut av sirkulasjon. Det gjøres mest effektiv når de blir tatt på fersk gjerning. Denne metode vet vi fungerer godt. Hvorfor sørger ikke «noen» for at dette iverksettes, slik at vi får bukt med problemet.

Effekten er et tryggere og triveligere samfunn som fører til trygg handel og tryggere steder å ferdes på. Vil det være en positiv konsekvens? Eg bare spør.

Effektiv etterforskning uteblir

Vi forventer at myndighetene legger tilrette for effektiv etterforskning, men når det ikke skjer. Hva med å møtes på halvveien og servere tyvene på et sølvfat til politiet? Da kan myndighetene arbeide videre med påtale og utforme straffer som forebygger. Tenk hvilken signaleffekt det vil sende ut til kriminelle miljøer!

Å arbeide proaktivt, å få til en kraftig reduksjon av sykkeltyverier krever effektive tiltak. For å lykkes må forsikringsbransjen trør til. De må legge forholdene tilrette med en strategi basert på dagens virkelighet.

Innbrudd fører til utrygghet

Innbrudd i garasjer, boder, hus, etc. krenker oss mennesker og skaper utrygghet. Hvorfor angriper vi ikke dette problemet mer aktivt?

Det vil forsikringstaker og forsikringsbransje være tjent med!

Steinar Vadla Risa, 2015

En økning i antall tyverier på Oslo lufthavn (OSL), leser vi i Dagbladet. Les vår bloggpost om utfordringen.

Du trenger ikke gå deg vill i jungelen av produkter og tjenester! Vi tar jobben med sikkerhetsledelse for deg. 

Ta kontakt for en uforpliktende samtale om trygghetstiltak.

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT