Gårdeiere

Gårdeiere har en egen interesse, og bør ta et større ansvar og initiativ for å forebygge kriminalitet. Gårdeiere i utsatte områder er mindre attraktive, og får redusert husleien når kriminelle overtar gatehjørner, kvartal og sentrale byområder.

Når kriminalitet inntar et område går det utover kundeopplevelsen. Blir det mye støy og medieomtale om hverdagskriminalitet på et kjøpesenter velger kunden det trygge alternativ. Du får et omdømme tap med på kjøpet.

Hvordan er kundeopplevelsen hos deg?

Kundeopplevelse og bedre service er to elementer som retail bransjen må fokusere på for å tiltrekke seg kunder på i dagens marked. Da er trygghet og trivsel viktig.

Se TV innslaget fra Strømmen Storsenter, hvor det er mindre butikktyveri  pga sivilt vakthold og bruk av overvåkingskamera. 

Les om, PLIVO øvelsen på Strømmen Storsenter.

Hotellaktørene lider i takt med økning av kriminalitet i nærområdet. Antall sengedøgn avtar og kunder uteblir.

Les: Konklusjonen er at politiet har dårligere kapasitet innen etterforskning nå enn i 2013.

«Nok en gang må politijuristene ty til media for å fortelle om sin hverdag» sier Bysheriffen Steinar Vadla Risa.

«Image er alt» sier eiendomsaktører. «Sviktende bunnlinje er vår tids mareritt» sier handelsaktørene.

Hvordan Charlottenbergs Shoppingcenter arbeider,  Med oppmerksomhet, kamera og varesikring får man ned svinnet.

Kjøpesenterbransjen kniver om de lojale og lokale kundene. Det er ikke en bransje som går klar når kriminalitet nevnes.

Les om, hvordan Strømmen Storsenter arbeider med trygghetstiltak.

Kriminalitet påvirker områder enten det er på et kjøpesenter eller i en handlegate. Dette er lett å glemme når det snakkes om «områdeløft» i og rundt Oslo og andre byer i Norge og Sverige.

Se TV innslaget fra kjøpesenteret Nordstan i Gøteborg, Når kriminalitet inntar et kjøpesenter.

Kundeopplevelsen og bedre service er to elementer som retail bransjen må fokusere på for å tiltrekke seg kunder på i dagens marked. Derfor er kriminalitetsutviklingen viktig å følge med på. Når næringslivet blir direkte skadelidende, blir det viktig å forebygge at kriminalitet ikke får et større fotfeste.

Les: Kronikk fra politimesteren i Oslo 

Les artikkelen om Rusta Norge. Viktig å sette en sikkerhetsstandard.

Når myndigheter og politi sliter med å stanse kriminaliteten som hemmer næringslivet, må næringslivet selv ta rev i seilene. Et større samarbeid mellom gårdeiere, kjøpesenter og butikkjeder vil føre til trygg handel og trygg lønnsomhet.

Se til Sverige, «Livsmedelshandeln i Sverige är hårt utsatt för brott. Många använder butiken som skafferi. De stjäl, hotar och trakasserar. Rättsväsendet prioriterar inte brotten och förövarna märker att det är mer eller mindre fritt fram.

Les om, Sivilt vakthold – et undervurdert sikkerhetstiltak

Det er en god motivasjon for å sette i verk kriminalitetsdempende tiltak.

Les artikkelen, “Når personer skytes, blir folk redde.”

Hvordan lommetyver tas på fersk gjerning.  Det er her «lederhosen» og spesialisering kommer inn. 

Ta kontakt med Bysheriffen aka Steinar Vadla Risa på tlf. +47 90 75 58 11 for en uformell prat om sikkerhetsledelse som trygger mennesker og verdier.

Du trenger ikke gå deg vill i jungelen av produkter og tjenester! Vi tar jobben med sikkerhetsledelse for deg. Overlat svinnkompetanse til oss!

Bestill foredrag som piffer opp seminaret ditt. (klikk på  bildet)

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT