Færre lommetyverier. Det er godt nytt!

Vi tror på en politiorganisering ledet av en «dyktig politimester» som vet hvordan sine tropper skal styres. Da opprettholdes ro og orden og fokus på hverdagskriminaliteten som lommetyverier, får sin fortjente oppmerksomhet. Å forebygge trygghet og trivsel i egen teig gjøres best av fagfolk med erfaring fra feltarbeid. All erfaring viser det. Det gjelder å bli ved sin lest. Da slipper enn å gå skoa av seg.

Politiet skal ha ros!

Politiet skal ha ros for nedgangen i antall lommetyverier i Oslo. Arbeidet med å få bukt med problemet som har herjet i hovedstaden de siste årene, har gitt resultater. Trygghet i hverdagen er et grunnleggende behov for oss mennesker. Lommetyverier og ran er hverdagskriminalitet som krenker oss, trår inn i vår intimsfære og gjøre oss utrygge. Derfor er denne nedgangen så viktig.

Gode resultater kommer ikke av seg selv. Politimesteren i Oslo har mange dedikerte og dyktige medarbeidere. De tar kriminelle på fersk gjerning og luker de ut av sirkulasjon. Den arbeidsmetodikk fungerer godt i praksis.

Selv om kriminalitetsbildet fortsatt er stabilt høyt, ser vi at trygghetstiltak fungerer bedre og bedre. Pilene viser nedgang. Det er en positiv utvikling.

Hverdagskriminalitet må bekjempes

Samarbeidet med næringslivet er også med å reduserer kriminaliteten. Vi ser organiseringen som politimesteren i Oslo er i gang med å implementere, gir gode resultater. Det er viktig når hverdagskriminalitet skal bekjempes.

Vi tror på en organisering av en «dyktig politimester» (les: real leder) som vet hvordan sine tropper skal styres for å opprettholde ro og orden, få redusert kriminalitet, som sørge for trygghet og trivsel i sin teig.

Politikere bevilger penger. De skal se til at resultater oppnås og stortingets vilje opprettholdes. Vi vet så alt for godt hvordan NÅ situasjonen er!

Å bygge opp et byråkrati, en mastodont som et «politidirektorat» har vist seg å være …. Bør kanskje revurderes.

Mer ressurser til politiet

Vi mener at politiet (les: politimesteren) må tilføres flere ressurser slik at handlekraften øker, og det må investeres i bedre utstyr og langsiktige strategier må tas i bruk. Som det sies i handelsnæringen, «all business is local».

Nedgangen i lommetyveri viser at det nytter å fokusere på spesifikke kriminelle handlinger.

Steinar Vadla Risa, juli 2015

Unngå veske og bagasjetyveri? Les om karabinkrok-trikset.

NB! Situasjonen på Oslo S er fortsatt utfordrende. Les vår bloggpost om utfordringen på Oslos sentralbanestasjon. « Trygghet og trivsel på Oslo S «

Du trenger ikke gå deg vill i jungelen av produkter og tjenester! Vi tar jobben med sikkerhetsledelse for deg. 

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT