Disse sakene skal IKKE etterforskes sier politimesteren.

Justisministeren bør sette politimesteren på Romerike under administrasjon etter direktivet om henleggelser. Tenk på signaleffekten som sendes, om dette blir en realitet. Politimesteren på Romerike prioriterte bort hverdagskriminaliteten. Det gir mildt sagt et uheldig signal til befolkningen og næringsliv på Romerike.

Det mest bekymringsfulle er signalet til de kriminelle.

Denne saken er oppsiktsvekkende og burde fremkalle en hasteavgjørelse fra justisministeren. Å gjemme seg bak politidirektoratet, riksadvokaten og samtidig ha tillit til, «For meg er det viktig at politimestrene er sitt ansvar bevisst», er ikke tilstrekkelig. Les mer i Romerikes Blad

Med slik tåkeprat legitimerer Justisministeren denne særdeles uholdbare avgjørelse.

Vi har i mange år kommentert politiets manglende styring, organisering og prioritering. Det er ingen hemmelighet hvor skoen trykker.

«Vil du har et oppdatert foredrag for deg, dine ansatte og kunder? Ring meg gjerne på 907 55 811 for en hyggelig prat».

Justisminister må høre innspill

Hvorfor hører ikke justisministeren på de innspill som politiets egne tillitsvalgte har gjort oss oppmerksom på. I denne sak bør justisministeren vise seg som en handlingens mann. ​Være fremoverlent, og pro aktiv. Sett politiet på Romerike under administrasjon. Det vil føre til at hverdagskriminalitet får den oppmerksomhet som regionen fortjener.

Politiet trenger moderne hjelpemidler

Gi politiet moderne hjelpemidler og flere øremerkede ressurser slik at politiet kan kommer ajour. På lengre sikt en politireform som tar med næringslivstenkning og ledelseskultur. I et moderniseringsprogram vil en slik kombinasjon øke troverdigheten for å lykkes. Næringslivet har gode erfaringer med endringskultur, og kan prioriterer i et økonomisk landskap.

Politiarbeid kan politiet best. Vi ønsker oss den kombinasjonen i kriminalitetsbekjempelsen.​ Da vil det bli slutt på den stemoderlige behandlingen som hverdagskriminalitet får idag.

Steinar Vadla risa, juli 2014

Jeg legger ofte ut artikler og kommentarer på LinkedIn. Knytt kontakt om du vil 😎

NB! Situasjonen på Oslo S er fortsatt utfordrende. Les vår bloggpost om utfordringen på Oslos sentralbanestasjon. “ Trygghet og trivsel på Oslo S “

 

Wolfgang Wee Uncut med Steinar Vadla Risa.

 

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT