Hvordan unngå vesketyveri?

Ofte leser vi om vesker med mobil, pass, penger, kort og verdipapirer blir stjålet. Nå er det Dorthe Skappel som ble robbet på ferie i Barcelona: – Trodde jeg hadde stålkontroll, sier hun til Nettavisen. Men den gang ei. Hun ble utsatt for proffe tyver, og der i gården er det enkle ofte det beste. For å lykkes med tyveriet kreves presisjon og frekkhet. Hvordan unngå vesketyveri? Jeg anbefaler folk å bruke en karabinkrok på reise. Det vil forebygge vesketyveri.

Pass på vesken din i Oslo

Når vi er på reise senkes ofte garden. Vi slapper av og tar inn atmosfæren der vi er. Vi blir uoppmerksomme. Det vet tyvene å bruke mot oss. Mange blir ofte utsatt for tyveri på reise utenlands, men flere glemmer at også i Oslo er dette trikset velkjent. Det er mange kjøpesenter og spisesteder i Osloregionen som får besøk av omreisende som har denne type hverdagskriminalitet som sitt varemerke. Det er flere enn du tror som får vesken sin frastjålet når de ferdes på tur på et kjøpesenter eller skal til Oslo sentrum.

“Vil du har et oppdatert foredrag for deg, dine ansatte og kunder? Ring meg gjerne på 907 55 811 for en hyggelig prat”.

Tyvene brukte avledningsmanøver

– Det var to menn, og han ene avledet oss med noen brosjyrer mens den andre lente seg ned og tok sekken min. Det overrasker meg hvor jævlig kjappe de er, sier hun til Nettavisen. Å gjøre bruk av en avledningsmanøver er et velkjent triks. Det funger dessverre godt overalt.

Overvåkingskamera avslørte vesketyveriet

Skappelen forteller at takket være overvåkningskameraene på kafeen hun befant seg på fikk hun se hvordan gjerningsmennene opererte.

Metoden tyvene brukte er enkel og svært effektiv. Den er utbredt i storbyer der turister ferdes enten det er Barcelona, Stockholm, Paris etc. Mange spisesteder og kjøpesenter får besøk av slike tyver året igjennom. I Oslo skal du også være på vakt. Min anbefaling er å bruke karabinkrok-trikset året rundt, også når du ferdes i Norge.

Karabinkrok bør bli din faste reisevenn

Hvordan unngå vesketyveri? En karabinkrok vil gi deg en trygghet i hverdagen. Om du bruker en karabinkrok er sannsynligheten for at du mister bagasjen eller vesken din, svært liten. Et enklere og billigere sikkerhetstips skal du lete lenge etter.

De fleste vet hvor stresset en reise kan være. Om det er på et kjøpesenter, flyplass, togstasjons eller en bussterminal kan du bli utsatt for tyveri når du på tur. På slike steder venter ofte tyven på sitt offer. De speider etter mennesker som er på tur. Turister er enkle å spotte for et trenet øye. Et øyeblikks uoppmerksomhet og vips så er vesken med «alt» borte. Et mareritt for reisende rett og slett.

✅ Ønsker du å piffe opp seminaret ditt? Bestill et foredrag med Bysheriffen!

Karabinkrok en reddende engel

Tenk om noen stikker av med din koffert eller veske med «alt»…  Skaff deg en karabinkrok. Den vil forebygge bagasjetyveri. En enklere og billigere reiseforsikring skal du lete lenge etter. Jeg tror du vil oppleve en karabinkrok som en reddende engel, en god reisevenn altså.

Hvordan unngå vesketyveri?

Vil du slippe ergrelser og heft som et vesketyveri innebærer?

  1. Ta stroppen i vesken og fest på kofferten eller en trillevogn med karabinkrok.  Om noen prøver seg, vil de få et problem. Tyven vil ha mer enn nok med å løpe fra området med uforrettet sak.
  1. En Karabinkrok er også nyttig å ha med seg når du er på et spisested. Fest stroppen på vesken i stolen eller bordet du sitter ved med en karabinkrok. Sjansen for at noe klarer å stjele vesken er minimale.

SE videosnutten fra en flyplass. Tenk om vesken var sikret med en karabinkrok!

 

Uansett, ta forhåndsregel. Da får du en trygg opplevelse der du ferdes.

LES artikkelen, Pin-kodetyveri, «Lommetyveri» er så mye mer enn å ta lommeboken din.

Hva er sivilt vakthold?

✅ Sivilkledde vektere er en kontrolltjeneste som skaper uforutsigbarhet. Det liker ikke tyvene. De kriminelle miljøene vet hvor de uniformerte vekterne befinner seg, og arbeider deretter. Iverksettes koordinerte tiltak hvor sivilt vakthold inngår øker tryggheten betraktelig. Det er en effektiv vektertjeneste mot butikktyveri, vesketyveri, svinn, og annen uønsket adferd på et kjøpesenter. Bysheriffen anbefaler et kjøpesenter å etablere god kontakt med politi og kommunale etater, skoler i nærområde, og opprette en sikkerhetsgruppe på senteret.

Ryktet går i de kriminelle miljøene når et kjøpesenter har vektertjenester som avslører kriminalitet. Risikoen for å bli tatt blir større. Det gjør at et kjøpesenteret får færre uønskede personer på besøk når sivilt vakthold blir etablert som kontrolltjeneste. LES mer om sivilt vakthold her.

 

Privatetterforskning – Utredning – Rådgiving – Sikkerhetsledelse

✅ Kontakt Bysheriffen, Steinar Vadla Risa på +47 907 55 811, eller epost steinar@bysheriffen.no

 

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT