Hva er det med politiet?

Arbeidet med politireformen bør ikke bare bestå av politiet, jurister og politikere. Vi tror næringslivet har mye å bidra med. Næringslivets erfaring med organisering, ledelseskultur og økonomisk forståelse er noe vi tror bør være med i kompetanseutvekslingen. Effektiviteten vil også økes i politiet med en slik involvering.

Organisering, prioritering og metodevalg er stikkord som gjør privat næringsliv effektiv. Optimal gjennomføring gjør bedrifter lønnsomme. Det trygger arbeidsplasser.

Organisering, prioritering og metodevalg

Mens næringslivet kaster toppsjef eller lar bedriften gå konkurs, gjør offentlige etater det motsatte. De pøser på og øker dosen samme medisin. Når det ikke hjelper er «omplassering» eller nye oppgaver ikke lang unna.

Hvorfor skal vi godta dette opplegget år etter år?

Endring av ledelseskultur og modernisering

Vi trenger en forbedring av de store og sjeldne! De som skal lede «reformasjonen» bør lytte til politiets tillitsvalgte. De bør invitere personer fra næringslivet som tar med seg bedriftserfaring og ledelseskultur. (Mer om det i en tidligere bloggpost).

Næringslivet må våkne opp

Vi tror næringslivet bør våkne opp å sette kriminalitet på dagsorden. Å bidra til en politireform med kraft og spenst vil gi et tryggere samfunn. ( Mer om det i en tidligere bloggpost).

Les artikkelen fra Aftenposten til spaltist Jan Arild Snoen. Så forstår du hvor skoen trykker!

Er det urimelig å stille større krav til politiledelsen?

Hva mener du?

Steinar Vadla Risa, august 2014

Når kriminalitet blir en utfordring, kommer vi på radaren.

Om vi får lukt ut pøblene, vil handlemiljøet blomstre.

Foredrag og workshops

Vil du lære mer om trender i kriminalitetsbildet i Norge? BySheriffen holder engasjerende foredrag og workshops om sikkerhet, svinnreduksjon og kriminalitetsforebygging.

TA KONTAKT